Maximaal resultaat? Ultieme dagelijkse huidroutine!

Gepubliceerd op 21 februari 2023 om 17:07
Een goede huidroutine vereist aandacht. Je hebt een aantal goede huidverbeterende producten in huis, maar welke stappen moet je zetten voor het maximale resultaat? Wat is de optimale volgorde in skincare? Hoe zorg je nu voor die doeltreffende huidverbetering? Lees er alles over in deze blog.
 
Je kunt nog zoveel goede producten in je badkamerkastje hebben staan, wanneer je ze niet in de goede volgorde gebruikt, wordt het lastig om jouw huidwens of huidprobleem op de juiste manier aan te pakken. Geen enkele huid heeft alle producten tegelijk nodig. Ik geef je graag tips voor jouw optimale stappenplan! Alleen zo zorg je voor doeltreffend huidresultaat.
 
TIP! Weet je het toch even niet meer? Dit is de gouden regel: werk van dunne naar dikke substantie. Je brengt dus nooit een dun serum over een smeuïge dagcrème aan. De enige uitzondering is gezichtsolie.
 

Huidroutine ochtend

Reinigen: Verwijder overtollige olie of vuil op de huid en restjes van producten uit je nachtroutine. De silk reiniging is een zachte, zeer milde reinigingsmelk, lotion en oog make-up remover in één, lekker efficiënt! Een wat onzuivere huid? Kies dan voor de foam reiniging.
 
Serum: Dit is een hele belangrijke stap in je dagelijkse routine. Een serum bevat een hoge concentratie werkzame ingrediënten en zit bomvol vitaminen, antioxidanten en pakt doelgericht jouw huidwens aan. Door het gebruik van een serum zullen ook andere huidverzorgingsproducten de huid makkelijker stimuleren tot het gewenste resultaat. 
 
24H crème: Geeft je gezicht de hydratatie, kalmering, bescherming etc. wat het nodig heeft. Voor iedere huidwens of huidprobleem is er een effectieve 24H crème.
 
Zonbescherming: Deze stap mag ook nooit ontbreken in je skincare routine, ook niet in de herfst of winter! Uv-straling is er namelijk altijd. Wist je dat 80% van huidveroudering komt door de zon? Een goede zonbescherming is daarom essentieel in je routine.

Huidroutine avond

Veel stappen zijn ’s avonds hetzelfde als ’s morgens. Maar toch zijn er een paar verschillen. We leggen het je graag uit! Zowel ’s ochtends als ’s avonds heb je een huidroutine, met bijvoorbeeld een reinger, serum en crème. Het verschilt per moment van de dag welke producten je gebruikt. Zo geef je in de ochtend je huid een oppepper, terwijl je in de avond juist producten kiest die de huid intensief voeden tijdens de nachtelijke uren. Ook kun je met het gebruik van een ander serum ’s ochtends en ’s avonds meerdere huidwensen of huidproblemen tegelijk aanpakken.
 
Voeg 's avonds bijvoorbeeld een fruitzuur toe aan jouw routine. Of wissel je 24h crème om voor een voedend en hydrateren nachtmasker. Scrub 1-2 per week jouw huid. Je verwijdert hiermee dode huidcellen, verbetert je huidtextuur en -kleur.
 
 
Alle producten zijn te vinden in onze webshop! Heb je vragen of advies nodig? Stuur ons gerust een berichtje.

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.